Svijet

ALARM ŠIROM SVETA ZBOG NOVOG OTKRIĆA O KORONI: Imunitet traje MNOGO kraće, vakcina neće imati nikakvu svrhu?!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac Izvor mondo.rs

Podaci istraživanja nad pacijentima u Kini zabrinuli su čitav svet!

Izvor: gevende/E+/Getty Images/Guliver

Istraživanje sprovedeno u Kini nad pacijentima obolelim od korone dalo je zabrinjavajuće rezultate kada su u pitanju imunitet na koronu i vakcina protiv korone!

Vest da je hitno obustavljeno testiranje Oksfordske vakcine već nas je zabrinula, a dok se ostale zemlje utrkuju da pronađu bezbednu vakcinu, sada kineski stručnjaci tvrde da ona možda neće imati svrhu!

Analizirani su podaci 19 blažih, i sedam težih slučajeva korone. Znaci imuniteta nestajali su munjevitom brzinom, navode stručnjaci, u odnosu na to koliko se do sada mislilo da traju!

Čim bi se pacijenti oporavili, nivo antitela počeo bi drastično da opada, i njihovo trajanje nije bilo duže od nekoliko nedelja.

Većina ljudi lečenih u bolnici u Kini, u kojoj je istraživanje sprovedeno, imali su antitela, ali u veoma malim količinama.

Kineska studija potvrdila je da je malo više od 80 odsto pacijenata imala antitela, ali samo veoma mali procenat njih u dovoljnoj količini da napadnu virus i unište ga!

Ako telo ne može da zadrži antitela tokom dužeg vremenskog perioda, to i vakcinu čini diskutabilnom, odnosno njenu široku primenu u dugotrajnoj zaštiti ljudske vrste od korona virusa.

Naučnici u bolnici Nandžing utvrdili su da je delotvornost antitela bila u drastičnom opadanju već tri ili četiri nedelje nakon oporavka, javlja "Dejli mejl".