Privlače turiste

KAKVA IDEJA: Ova zemlja plaća 3.000 dolara svakom turisti koji se zarazi koronom!

Autor Nataša Petrović Izvor mondo.rs

Neobičan način za privlačenje turista, priznaćete, ali "radi"!

Izvor: Guliver/Getty Images/Lukas Bischoff

Zemlja u kojoj živi više od 33 miliona ljudi, Uzbekistan, odlučila se na neobičan korak kako bi uverila turiste da su u toj zemlji sigurni od korona virusa. Naime, tamošnje vlasti su odlučile da svakom turisti koji se tu zarazi koronom plate 3.000 dolara!

Ovaj dekret je krajem juna potpisao uzbekistanski predsednik, a ako se pitate odakle baš ideja o 3.000 dolara – na toliko se procenjuju medicinski troškovi lečenja od korone u Uzbekistanu.

Ambasadorka uzbekistanskog turizma u Velikoj Britaniji, Sofi Ibotson, kaže da je vlada toliko sigurna u preduzete mere, da im nije problem da plate turistima koji se evenutalno zaraze.

Ali, postoji nekoliko uslova...

Da bi zaraženi turista dobio ovaj novac, uslov je da zemlju obilazi sa lokalnim turističkim vodičem. A vodiči, smeštaj za turiste i turističke atrakcije će morati da imaju sertifikat da se pridržavaju svih preporučenih higijenskih mera.

Inače, Uzbekistan je pre korone proglašen četvrtom najbrže rastućom turističkom destinacijom, pa su na ovaj način želeli da održe interesovanje turista.

Izgleda da je ova neobična ideja urodila plodom jer su turisti pohrlili u tu zemlju, a među najbrojnijima su infuenseri...

Tagovi