Svijet

VATROGASCI PLAKALI DOK SU IZVLAČILI TIJELA DJECE: U stravičnom udesu u Slovačkoj stradalo 5, od toga 4 MALIŠANA

Autor Ana Božović Izvor Informer

Slovački vatrogasci su izvlačili tijela iz kombija koji je nakon sudara sletio sa puta, svi su veoma potreseni, piše Informer.

Izvor: Profimedia/Gavriil Grigorov/TASS

Pet osoba, među kojima je i četvoro djece poginulo je u srijedu u sudaru dva kombija na putu blizu mjesta Liptovski Trnovec u Slovačkoj.

Do nesreće je došlo kada su se, iz još neutvrđenih razloga, sudarila dva kombija marke "folksvagen" na regionalnom putu.

U kombiju sa slovačkim registarskim oznakama bilo je devetoro putnika, među kojima petoro djece, dok je u kombiju njemačkih registarskih oznaka bilo troje odraslih.

Nakon udarca, kombi u kom su bila djeca sletio je sa puta, a vatrogasci su po dolasku na mjesto nesreće zatekli jeziv prizor.

- Naši pripadnici su preduzeli sve mjere kako bi pomogli povrijeđenima i pružili im neophodnu pomoć. Nažalost iz kombija su izvukli četvoro mališana kojima nije bilo spasa. Scene su bile stravične, naši vatrogasci su veoma potrešeni - rekla je portparolka tamošnjeg vatrogasnog društva.

U nesreći je život izgubio i muškarac (43), dok su ostali zadobili lakše tjelesne povrede. Oni su hitno prevezeni u bolnicu, gdje ih je pregledao i psiholog jer su doživeli veliku trumu.