Svijet

DA LI JE LUKAŠENSKO VEĆ POBIJEDIO PROTESTE: Iz Bjelorusije većina medija nije objavila OVO (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Pristalice predsjednika okupile su se na Trgu nezavisnosti, a Lukašenko je u pratnji sina izašao na binu. Zahvalio je prisutnima, tvrdeći da treba da zadrže nezavisnost zemlje i odbace svaku ideju o održavanju novih izbora, jer neke zemlje „naređuju novo glasanje"

Izvor: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

"Ako ih se Bjelorusija posluša, mi ćemo propasti kao država i kao narod", rekao je Lukašenko.

Više od 70.000 ljudi došlo je da podrži bjeloruskog predsjednika u Minsku u blizini sjedišta vlade na Trgu nezavisnosti, objavila je državna novinska agencija Belta.

"Protivnike predvode strane lutke. Oni vjeruju da su naše zapadne granice ovdje, blizu Minska, kao 1939. godine, a ne blizu Bresta", rekao je predsjednik pred gotovo 70.000 pristalica.

„Želim da vas pitam ovo: šta želite sada? Da li želite slobodu? Reci mi, kakve vrste? Da li želite promjene? Kakve vrste i hoćemo li to promijeniti? Da li želite reforme? Recite mi od kojih ćemo započeti i sjutra ", pita predsjednik Aleksandar Lukašenko i odgovara.

"Mi smo sa vama. Uprkos svim poteškoćama i svim nedostacima, izgradili smo prelijepu zemlju. Kome ste odlučili da ga date?", predsjednik Lukašenko obratio se sugrađanima.

Takođe je komentarisao pozive na ostavku: „Oni mi viču:„ Odlazi! " Nema problema! Ali ubiće nas i prokleti nas i našu djecu! Zapamtite to - nastavio je Lukašenko.

"Smiri se, nemoj da osramoti našu mirnu i prosperitetnu zemlju, kojoj svi zavide."

Aleksandar Lukašenko je takođe upozorio svoje protivnike da ne diraju novinare državnih medija i njihove porodice. Upozorio je protivnike da će počinioci, ukoliko se nešto dogodi novinarima i njihovim porodicama, odgovarati “.

"Nismo koristili vatreno oružje, već ne smrtonosno", rekao je on u videu koji je objavio portal Tut.bi.

Gradonačelnik bjeloruskog grada Bresta obećava da će osloboditi sve uhapšene od 9. do 11. avgusta.

Pored toga, Lukašenko je razgovarao sa svojim biračima i zahvalio im na mirnim akcijama proteklih dana, koje su se odvijale bez sukoba s policijom.

Ova vijest prećutala je većinu glavnih medija.