Svijet

STRAŠNO: Policija u Minsku PUCALA NA LJUDE koji su sa balkona davali podršku demonstrantima

Autor Lana Stošić

Specijalne snage pucale su iz sačmarica na ljude u Minsku koji su sa balkona govorili demonstrantima gdje da se sakriju.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Pored metro stanice "Gruševka" iz policijskih automobila je izletela specijalna policija. Demonstranti su počeli da beže.

Sa balkona okolnih zgrada ljudi su vikali gdje da se sakriju, a kao odgovor na to na 'koordinatore'' su nekoliko puta pucali, javio je Sputnjik.

Bjeloruska policija je ranije danas uhapsila u Minsku navodne koordinatore masovnih protesta.

Jedan od uhapšenih, koji je navodno koordinisao aktivnosti trojice svojih podređenih, odsjeo je u hotelu Belorusija, a kod drugog uhapšenog navodno je pronađen novac koji je bio namenjen demonstrantima, izvestila je državna agencija, prenosi TAS.

"Tokom hapšenja osumnjičeni je pružio aktivan otpor policajcima i razbio nos jednom od njih. U njegovom rancu je pronađeno 10.000 dolara za koje se veruje da su bili namenjeni učesnicima protesta", saopštilo je ministarstvom unutrašnjih poslova.

Zbog navodno nameštenih predsedničkih izbora u Belorusiji i nezadovoljstva izbronim rezultatima, građani Belorusije su izašli na masovne proteste na kojima je uhapšeno više od 3.000 ljudi.

Tagovi