Svijet

MILIONER uhapšen jer je nosio ČIPKANE TANGE na licu umjesto maske: Pogledajte fotografije zbog kojih gori Twitter!

Autor Ksenija Jelesijević Izvor mondo.rs

Hapšenje prenosio "uživo" na mrežama, evo zašto kaže da neće masku, nego tange!

Izvor: Twitter/@officialmcafee

Tehnološki takjun Džon Mekafi uhapšen je u Norveškoj jer je odbio da stavi pravu, medicinsku zaštitnu masku preko čipkanih tangi koje su mu služile kao maska.

Mekafi koji je zaradio milione sa svojim softverom "McAfee" požalio se na Twitteru na tretman kojem je bio podvrgnut u Norveškoj.

"Tvrdim da je to najbezbjednija zaštita i odbijam da nosim bilo šta drugo - zarad mog zdravlja", rekao je 74-godišnji Mekafi.

Odmah po hapšenju oglasila se njegova supruga Dženis i poručila njegovim sledbenicima na Twitteru da će ona "voditi njegov nalog dok on ne pobjegne (uobičajeni metod), podmiti nekoga (vrlo brzo - mogao bi da izađe za nekoliko sati), nađe odgovarajućeg advokata (moglo bi da potraje nekoliko dana) ili postane upravnik zatvora, u tom slučaju ćemo morati da ga istjeramo".

Ona je potom podržala svog supruga i njegov izbor zaštite."Njegova tanga maska ne reciklira ugljen dioksid kao obične maske. Maske zaustavljaju bakterije. Ne viruse, narode", navela je Dženis i pojasnila da je i ona odbila da stavi masku preko svoje "tanga maske" ali da su je norveške vlasti samo privele, ne i uhapsile.

Nekoliko sati kasnije, Dženis je postovala snimak iz zatvorske čekaonice na kome se vidi kako pije šampanjac iz plastične čaše.


"Džon je jedina osoba koju znam da može da vam nabavi šampanjac iz pritvora", navela je ona a potom poručila svima da se privatnim avionom vratila u Minhen jer joj je suprug poručio da ga sačeka kod kuće.

Mekafi je inače poznat po svojim sukobima sa vlastima.

Postao je "medijska zvijezda" 2012. kada su ga priveli kao osumnjičenog za ubistvo susjeda u Belizeu. Milijarder je tada pronađen u Gvatemali gdje je navodno tražio politički azil. Uhapšen je jer je nelegalno ušao u zemlju i deportovan u SAD.

Zvaničnici u Belizeu nikada nisu podnijeli nikakvu optužnicu protiv njega.

Prošlog ljeta, Mekafi je sa suprugom uhapšen u Dominikanskoj republici jer je doplovio na ostrvo sa brodom krcatim oružjem. Mekafijevi su potom pobjegli u Litvaniju.

Mekafi trenutno pokušava da izdejstvuje nominaciju Libertarijanske stranke za predsjednika SAD, a već je to pokušao (bez uspjeha) 2016.

Tagovi