Pogledate i ŠTA

MORNARI se nasukali, a onda su nešto NAPISALI NA PESKU što ih je SPASILO!

Autor Aleksandar Nastevski Izvor mondo.rs

Trojica mornara su se nasukala na obalu pre TRI DANA!

In this photo provided by the Australian Defence Force, an Australian Army helicopter lands on Pikelot Island in the Federated States of Micronesia where three men were found, Sunday, Aug. 2, 2020, safe and healthy after missing for three days. The men were missing in the Micronesia archipelago east of the Philippines for nearly three days when their "SOS" sign was spotted by searchers on Australian and U.S. aircraft, the Australian defense department said. (Australian Defence Force via AP)
Izvor: Tanjug, HOGP/ADF

Potragu za mornarima, inicirale su vlasti na Guamu, obližnjoj američkoj teritoriji pošto nisu završili plovidbu od Pulavata do Pulapa, koralnih ostrva.

Moranri su stigli do ostrva Pikelot, skoro 200 kilometara zapadno od mesta odakle su isplovili.

Oni su se vodili kao nestali u arghipelagu Mikronezije gotovo tri dana kada su spasioci na australijskim i američkim avionima primetili njihov znak za pomoć u nedelju na nenastanjenom ostrvu Pikelot, saopštilo je juče australijsko ministarstvo odbrane.

Sa malog ostrva na Pacifiku spasena su trojica muškaraca pošto su napisali ogroman znak SOS u pesku!

Pošto je njihova SOS poruka na peščanoj plaži uočena iz vazduha, jedan australijski helikopter je sleteo i dao im hranu i vodu.

Oni su, kako izgleda, krenuli sa atola Pulavat u čamcu od sedam metara 30. jula i planirali su da pređu oko 43 kilometara do atola Pulap kada su skrenuli s ptanje i ostali bez goriva, navelo je ministarstvo.

Spasioci u Guamu zatražili su pomoć Australije. Vojni brod Kanbera koji se vraćao sa vežbe na Havajima skrenuo je ka toj oblasti i pridružio se američkim ekipama za traganje sa Guama.

Nestali muškarci nađeni su oko 190 kilometara od mesta sa kojeg su krenuli. Nađeni su u dobrom stanju. Patrolni čamac Mikronezije treba da ih pokupi.

Mikronezija se sastoji od oko 600 malih ostrva rasutih po zapadnom Pacifiku.

Tagovi