Svijet

Monstrum na VIDEU snimljenom pet mjeseci prije nego je ubio Medi!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Fotografije koje su njemački istražitelji iskopali kraj zapuštene fabrike kutija u Hanoveru trebalo bi da budu ključni dokaz da je Kristijan Brukner ubio djevojčicu Medlin Meken.

Izvor: Kurir/Profimedia

To je dio od 8.000 potencijalnih dokaza koje su forenzičari našli na zemljištu Njemca, osuđivanog pedofila. Kako je njemački tužilac Hans Kristijan Volters rekao, imaju snažne dokaze da je djevojčica, nestala prije 13 godina iz portugalskog ljetovališta Praja da Luž u Algarveu, mrtva.

"Mi nemamo tijelo ni njegove djelove, ali smo prikupili dovoljno dokaza da je naš osumnjičeni ubio Medlin Meken", rekao je Volters.

Dodao je kako zbog istrage ne smije reći jesu li fotografije, ali i videosnimci koje su našli, povezani s ubistvom. Nije mogao potvrditi je li Brukner zapravo serijski ubica, ali dodao je kako brojni njemački policajci istražuju zločine koji bi se mogli povezati upravo s njim.

Medlin
Izvor: YouTube/ Oye Siri Noticias

Brukner trenutno izdržava kaznu zbog preprodaje droge, a uz to su ga povezali i s dva seksualna napada u Portugalu. Tu je živio neko vrijeme u kombiju i napuštenim kućama, a zarađivao je dilujući drogu, provaljivanjem u kuće i kradući benzin. Jedan od svjedoka ispričao je kako se preselio u Brunsvik upravo nakon nestanka djevojčice gdje je kraj vrtića otvorio kiosk sa slatkišima.

U međuvremenu, pojavio se i snimak pedofila nastao svega 5 nedelja prije nego što je djevojčica nestala.

Snimljen je tokom jednog putovanja, kako se smije i šali sa još nekoliko ljudi.

"Djelovao je kao bilo koji drugi mladić. Bio je veseo i srećan da nas poveze u svom kamperu. nije mu smetalo što mo snimali. Vjerovatno je znao da nikad ne bismo mogli da posumnjamo kakav užasan čovjek je zapravo bio", rekao je jedan od auto-stopera.

Možda ce vas zanimati