Svijet

NAĐEN TAJNI PODRUM: Traga se za dokazima o maloj Medi

Autor mondo.me Izvor index.hr Izvor Kurir

Njemačka policija već tri dana kopa i pretražuje teren u blizini Hanovera u potrazi za tijelom djevojčice Medlin Meken koja je nestala prije 13 godina.

Izvor: Youtube/CBC News

Podsjetimo, njoj se izgubio svaki trag kada je imala 4 godine dok je s roditeljima bila na odmoru u kući u Portugalu 2007. godine.

Tek nedavno, pojavio se novi glavni osumnjičeni - njemački pedofil Kristijan Brukner.

Zemljište u predgrađu Hanovera sat je vremena vožnje udaljeno od Braunšvajga, a poslednja je znana adresa Kristijana Bruknera.

"Mogu potvrditi da je pretraga povezana s istragom u slučaju Medi Meken", kazala je Julija Mejer, portparolka tužilaštva koje vodi istragu o ovom slučaju.

Pronašli skriveni podrum

Kako javlja Bild, istražitelji su na zemljištu pronašli skriveni podrum. Prošlog mjeseca, Bruknerov prijatelj tvrdio je da mu je on rekao da na jednom posjedu ima podrum koga želi da obloži metalnim pločama poput Jozefa Fricla. Policija ga je sada pronašla.

Na terenu su bageri, psi i stotine policajaca, koji i dalje pretražuju područje.

Jedan od stanovnika Zelcea kazao je da nikada nije primijetio da se Brukner čudno ponašao.

"Uvijek je bio prijateljski nastrojen, radio je u bašti. Bio sam šokiran kad sam vidio njegovu fotografiju u medijima. Jedina čudna stvar dogodila se kada se selio. Poslepodne tog dana mi je rekao da seli, spakovao je stvari u mali automobil i nikada više nisam čuo za njega", kazao je Jirgen Krumstroh.

Podsjetimo, policija je početkom juna objavila kako je novi osumnjičeni za nestanak djevojčice 43-godišnji Njemac koji se trenutno nalazi u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje turistkinje iz SAD, u Portugalu. Zločin za koji je osuđen počinjen je 18 mjeseci prije nestanka djevojčice. A Njemac je u vrijeme njenog nestanka živio upravo na području gdje je Medlin nestala prije 13 godina.