Svijet

SRBI uhapšeni u FILMSKOJ POTJERI NA SICILIJI, dva člana bande POBJEGLA

Autor mondo.me Izvor Kurir

Dvojica Srba uhapšena su u italijanskom gradu Kataniji posle filmske potjere

Izvor: Spazio Notizia Sicilia/Printscreen

Specijalno mobilno odjeljenje policije uz pomoć i vojske privelo je zbog teške pljačke i otpora policijskim snagama Z.R. (29) i T.R. (29).

Mobilni odred i ostale patrole policije i italijanske vojske, pratile su golf koji je 25. jula ujutro velikom brzinom vozio kroz grad Etnu.

Vozilo je presretnuto, a policija je naredila četvorici putnika da izađu iz automobila kako bi izvršili kontrolu.

Međutim vozač u sumnjivom vozilu je naglo ubrzao, a policija je započela potjeru na obali Plaje u kojoj su učestvovale i druge snage policije, kao i vazdušni odred, koji je u međuvremenu upozoren radio vezom iz operativnog centra.

Za vrijeme jurnjave, ljudi koji su se nalazili u vozilu udarali su u druge automobile u saobraćaju, dok ih je policija progonila.

Četvoro izgrednika skrenulo je sa glavnog puta na zemljani i ubrzo napustili automobil i pobjegli pješke.

Uprkos pokušaju kriminalaca da se sakriju u gustoj vegetaciji, pripadnici italijanske vojske uspjeli su da, zahvaljujući dvogledu i sistemu praćenja identifikuju gore pomenute na privatnom posjedu kako komuniciraju.

Potom je policija uspjela da uhapsi dvojicu od četvorice kriminalaca, dok su druga dvojica uspjela da pobjegnu. Istragom je utvrđeno da je ova kriminalna četvorka opljačkala kuću u Adranu, gdje su ukrali razne dragocjenosti.

Ukradena imovina je pronađena i vraćena vlasnicima.

Dvojica pljačkaša su privedeni a policija je nastavila potragu za preostalom dvojicom saučesnika.