Svijet

Britanci upozoravaju: Ne idite u Crnu Goru i Hrvatsku

Autori mondo.me Maja Gašić

Britanske vlasti upozoravaju da neće prezati od obaveznog karantina za osobe koje dolaze iz Crne Gore i Hrvatske i savjetuju svoje građane da ne putuju u zemlje Jadranske obale

London most
Izvor: Guliver/Getty images/iStock/TomasSereda

Nakon što su uveli "ograničenja" za turiste koji dolaze iz Španije, vlasti u Velikoj Britaniji saopštile su da neće oklijevati u zahtjevu da se oni koji u dolaze u njihovuu zemlju, a iz područja gdje bukti epidemija korona virusa, smjeste u karantin.

Posle Španije, najproblematičniji je Luksemburg, a na crnoj listi nalaze se i Portugal i Švedska zbog pređašnjih crnih statistika.

Što se tiče balkanskigh zemalja,  po Britancima Crna Gora je "posebno teško pogođena" epidemijom, piše "Skaj njuz", a vlasti sugerišu turistima da zaobilaze zemlje Jadranske obale

Na Balkanu takođe dolazi do porasta stope, s tim da je Crna Gora posebno teško pogođena - ali FCO trenutno savjetuje da se ne vode putovanja do zemlje Jadranske obale.

Doza strah i zabrinutosti postoji i za one koji posjećuju i druge popularne turističke destinacije u regionu, kao što je Hrvatska, ali i Grčka, dok iznenađujuće Srbija nije na ovoj listi.