"Ogorčeni"

ČEČENSKI MUSLIMANI: Stejt department je TERORISTIČKA ORGANIZACIJA!

Autori mondo.me Danijela Pašić

Čečenski muslimani proglasili Stejt department terorističkom organizacijom nakon sankcija Kadirovu

Izvor: Tanjug/AP Photo/Musa Sadulayev, file

Duhovna uprava muslimana Čečenije proglasila je američki Stejt department za terorističku organizaciju nakon što je Amerika uvela sankcije lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu i njegovoj porodici, navodi se u specijalnom saopštenju, objavljenom na stranici organizacije na Instagramu.

Kako se navodi, Duhovna uprava muslimana je ogorčena odlukom o sankcijama i smatra da su ograničavajuće mere "uvedene protiv islama i čečenskog naroda uopšte", prenosi Sputnjik.

U saopštenju se navodi gde su bili svi ti američki zvaničnici kada su se narušavala sva pisana i nepisana prava stanovnika Čečenije i kada je cela Republika bila u ruševinama.

"Međutim, sigurno znamo da su sve te lažne demokrate podržavali teroriste koji su činili nedela na čečenskom tlu. Nećemo dozvoliti Americi lažne izjave o našem vođi Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu! I proglašavamo Stejt department za terorističku organizaciju broj jedan", navodi ta organizacija u saopštenju, a prenosi Tanjug.

Osim Ramzana Kadirova, sankcijama su obuhvaćene njegova supruga i dve ćerke.

Agencije prenose da je Kadirov sankcije nazvao bezuspešnim pokušajem unošenja razdora u njegovu porodicu, i pozvao zvaničnike Stejt departmenta da dođu u Čečeniju i sami se uvere u stepen podrške koju on uživa među tamošnjim stanovništvom.