Svijet

PSIHO SEKTA 30 godina ispirala mozak ženama i devojkama, odala ih devojčica

Autori mondo.me Ksenija Jelesijević

Policija italijanskog grada Novara otkrila je, zahvaljujući svedočenju jedne devojčice, postojanje psiho sekte, koja je, delovala u celoj Italiji više od 30 godina.

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Na čelu sekte čije su žrtve bile uglavnom mlade žene i devojčice je 77 godišnji čovek koga su zvali "doktor" i prema kome su se odnosile kao prema božanstvu.

Članice sekte su bile podvrgnute seksualnom nasilju da bi se kako im je govorio vođa, "zapalio unutrasnji plamen", i bile su mu potpuno potčinjene, a neke je uspeo da sasvim izoluje čak i od porodica, dok je drugima i porodicu uvukao u sektu, prenosi Tanjug.

Devojčice i mlade žene birane su iz dobrostojećih porodica, sekta se bavila i "pranjem novca", a vođa je odlučivao sa kim će se članice družiti a koje će njega zabavljati.

Policija je otkrila da je vođa imao 26 saradnika, svi su pod istragom, a u primamljivanju članica učestvovali su i profesionalci  poput psihoterapeutkinja, vlasnika baletskih škola, zanatskih radnji..

Prema navodima policije, čak su i devojke visokog kulturnog nivoa rizikovale i bile uvučene u sektu, ukoliko ih je vođa ocenio kao mete.

"Niko nije mogao da bude siguran da neće biti uvučen u sektu", rekla je devojčica na osnovu čijeg svedočenja je policija otkrila "doktora" i sektu.

Tagovi