Svijet

NOVA BLOKADA: Crnogorci ne mogu više ni u Italiju!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Italija je zabranila ulazak na svoju teritoriju iz Crne Gore, Srbije i Kosova dodavši ove države listi zemalja koje spadaju u rizične zbog epidemioloških podataka.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Karl-Josef Hildenbrand/dpa

"Potpisao sam naredbu da Crna Gora, Srbija i Kosovo budu dodati na listu rizičnih zemalja. Ulazak i tranzit za one koji su boravili tokom poslednjih 14 dana na tim teritorijama je zabranjen", naveo je ministar zdravlja Italije Roberto Speranca i dodao da se svijet suočava sa "najtežom fazom" pandemije i da je potreban maksimalan oprez.

Italija je prethodno zabranila dolaske iz 13 zemalja, među kojima su BiH i Sjeverna Makedonija. Zbog povećanja broja zaraženih korona virusom Crna Gora je na listi nepoželjnih zemalja.

Ovu odluku predložila je Njemačka, a usvojena je kao preporuka tako da će svaka država, članica EU, sama moći da odluči da li će naše građane primiti u svoju zemlju i pod kojim uslovima.

Današnjom odlukom Italije biće blokiran avionski, željeznički i drugi saobraćaj koji povezuje Italiju sa navedenim teritorijama, prenijela je agencija Ansa.

Tagovi