Svijet

BAKA ZMAJ: Preživela otmicu, pljačku prebijanje, hladnoću

Autori mondo.me Ksenija Jelesijević

Osamdesetogodišnjakinja je preko stenovitog terena tražila pomoć i našla je u jednoj kolibi, a nakon nedelju dana u bolnici, lekari, koji su uspeli da zaustave unutrašnje krvarenje, su je pustili na kućno lečenje.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Halfpoint

Ima 80 godina, otmičari su je pretukli, opljačkali pa ostavili bosonogu, samo u spavaćici, u nedođiji na minus pet. Kobno? I za mnoge mlađe, ali ne i za Dalen van der Hoven.

Nju su na njenoj farmi u Zastronu, koja se nalazi u južnoafričkoj provinciji Fri Stejt, četvorica otmičara napala u spavaćoj sobi.

Zadali su joj nekoliko teških udaraca po glavi, ukrali novac, nakit, čak i oružje i potom njen Audi.

Potom su prešli granicu s Lesotom, izbacili je iz kola i 2,5 kilometra kasnije, zapalili automobil. Navodno jer više nije bio u voznom stanju, prenosi 24sata.hr.

Van der Hoven je preko stenovitog terena tražila pomoć i našla je u jednoj kolibi, a nakon nedelju dana u bolnici, lekari, koji su uspeli da zaustave unutrašnje krvarenje, su je poslali kući.

"Lekari su rekli da nikad nisu videli nekog tako jakog i hrabrog u tim godinama. Modrice na njenom licu sada izgledaju kudikamo bolje. Ona je inspiracija svima", rekla je njena ćerka.

Južnoafrička policija je pronašla dvojicu osumnjičenih ali je jedan uspeo da pobegne nakon hapšenja.