Svijet

Zbogom, golotinjo! OVAKO sada KRALJICE NOĆI pozivaju na SEKS (VIDEO)

Autori mondo.me Maja Gašić

I one strahuju za svoju bezbednost.

Izvor: printscreen/Dailymail.co.uk

Zbog pandemije korona virusa, koji je do sada usmrtio preko pola miliona ljudi na planete, a koji se provereno prenosi kapljičnim putem, što znači bliskim kontaktom, seksualni radnici širom sveta prinuđeni su da promene način "rada".

O problemima sa kojima se susreću, o strahu od zaraze, govorili su mnogi "zaposleni u ovoj struci". Kako se pandemiji ne nazire kraj, mnogi od njih su bili prinuđeni da se vrate "na posao", a evo kako to rade u Boliviji...

Bolivijske seksualne radnice nose prozirne kabanice kao "zaštitna odela", ali i bočice sa sredstvom za dezinfekciju, kako bi se zaštitile od korona virusa. Udruženje ovih radnika izdalo je uputstva na 30 stranica kako se ponašati u novonastalim okolnostima, a kabanica, dezinfekciona sredstva i maske su samo neke od stvari sa liste.

Prostitutke i striptizete u ovoj zemlji, odevene u prozirne kabanice ispod kojih se vide seksi tange, demonstrirale su nova "pravila za zaštitu na radu". 

Jedna od njih, Antonieta, pokazala je krajem prošle nedelje kako je, osim tangi, šljokica na očima (uobičajene opreme za "posao), nosila i masku, vizir, rukavice i kabanicu. Pokazala je i kako sredstvom za dezinfekciju prska štap koji koristi za ples pred klijentima, posetiocima javne kuće.

"Zaštitno odelo omogućiće nam da radimo i pritom se sačuvamo od zaraze“, rekla je.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Na kožnom krevetu u obliku srca, u obližnjoj sobi, samohrana majka dvoje dece po imenu Vanesa, rekla je da mora da radi kako bi mogla da plati studije. Izjavila je i da veruje kako će nove smernice koje je predložio sindikat seksualnih radnika svima pomoći.

"Naši klijenti poštuju ove mere, jer ih preduzimamo zbog naše, ali i njihove bezbednosti“, rekla je ona.

Iz sindikata seksualnih radnika u Boliviji ističu da strahuju da će zbog teške finansijske krize, mnogi njihovi "zaposleni" ipak izaći na ulice, čime će sasvim sigurno ugroziti svoje zdravlje.

"I mi smo deo bolivijskog društva. Mi smo seksualne radnice, žene, tetke i bake koje takođe moraju da brinu o svojim porodicama", rekla je Kortez, jedna od bolivijskih prostitutki.