Igre bez granica

Opet KOLONE na grčkoj granici: Grci PONOVO TESTIRAJU turiste!

Autori mondo.me Nataša Petrović

Nove muke turista koji su krenuli na letovanje u Grčku...

Izvor: YouTube/screenshot/GR Times

Ovog leta baš ništa ne ide "glatko" turistima koji su odlučili da odu na odmor u Grčku. Granice su otvarane, pa zatvarane, turisti su čekali satima, neki su se i vratili sa granice, a nedavno je i prelaz Evzoni najpre otvoren, pa zatvoren za turiste.

Na kraju svega, našim turistima koji žele da se brčkaju u grčkom moru preostalo je jedino da u tu zemlju uđu preko Bugarske, ali i tamo su ih sačekale nove muke!

Naime, u Facebook grupi grčkainfo.com objavljeno je da se na prelazu Kulata stvorila ogromna gužva, te da su kolone dugačke 15 milometara! Razlog gužve je, kako je objavljeno na stranici, to što su Grci ponovo pooštrili mere provere na korona virus!

"Dobili smo obaveštenje na email: Upravo sam gledao bugarsku Nova tv koja uživo prenosi sliku sa graničnog prelaza Kulata. Kolona je dugačka 15 km. od petlje izlaza za Petrič. Tako je od 03 časa ujutro kad su grčke vlasti odlučile da pooštre mere provere na kovid 19. Kolona je počela da se formira od 08 časova ujutro. Najviše ima Rumunskih turista i bugara dok je naših turista manje u odnosu ona juče. Najbolje je ne putovati za vikend.

Grci otvaraju i četvrti ulaz za Grčku tj. traku koja je bila namenjena za autobuse. Juče se za ulazak u Grčku nije čekalo duže od 20 min. jer su građane zamalja EU pustali uobičajno bez pregleda QR koda. To je trebalo da ostane tako do ponedeljka ali su očito promenili odluku