Svijet

Ponovo rade pabovi u Engleskoj

Izvor MINA

U Engleskoj od danas ponovo rade pabovi, restorani i firzerski saloni, prvi put poslije tri mjeseca dok se život polako vraća u normalu.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Ridofranz

Pabovi su otvoreni od danas u šest sati, a mediji su današnji dan nazvali “super subota”. Neki frizerski saloni otvorili su vrata u ponoć, prenosi Capital.ba.

Prema novim propisima, moguće je sastajanje više ljudi u zatvorenom, ali uz održavanje propisane distance. Dozvoljeno je i sastajanje tokom noći.

Prema prognozama danas će se u Britaniji popiti oko 8,5 miliona litara piva, a vjeruje se da će posjetioce možda jedino loše vrijeme spriječiti da odu u pab.

Policija je saopštila da je apsolutno spremna za otvaranje pabova, a bolnice su upozorene da se pripreme za vikend jednak novogodišnjem.

Britanski premijer, Boris Johnson pozvao je ljude da budu odgovorni i da poštuju mjere socijalne distance jer i dalje postoji opasnost od novog talasa epidemije.

On je istakao i značaj podrške privredi.

Uspjeh tih firmi, egzistencija onih koji od toga žive i na kraju ekonomsko zdravlje cijele zemlje zavisi od svakog od nas i zato se moramo ponašati odgovorno. Ne smijemo ih iznevjeriti“, rekao je Johnson.

Današnje mjere odnose se samo na Englesku, dok će Vels, Škotska i Sjeverna Irska kasnije odrediti datume u tom smislu.

Tagovi