Posle tri meseca!

PREMIJER AMINOVAO! Britancima od subote DOZVOLJENO DA IMAJU SE*S

Autor Maja Gašić

Komplikovana pravila za ukidanje zabrane. Ko može da bude u "balonu podrške"?

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Deagreez

"Zabrana se*sa" koja je u Engleskoj na snazi zbog korona virusa i od uvođenja karantina, trebalo bi da se ukine ovog vikenda. Odluka važi samo za određene parove.

Britanski premijer Boris Džonson večeras je objavio da će odraslim licima koja žive sama ili su samohrani roditelji, biti dozvoljeno da od ovog vikenda odlaze u kućne posјete drugim porodicama, a bez obavezne distance od dva metra. Nova odluka stupa na snagu minut posle ponoći 12. juna. 

Kako je to zamišljeno?

Dva odvojena domaćinstva će moći da se spoje u "balon podrške" pod određenim okolnostima. To znači da će im prvi put od 23. marta biti dozvoljeno da se grle, ljube, zajedno obјeduju, druže se u zatvorenom prostoru, prespavljuju jedni kod drigih, pa čak i upražnjavaju se*s!

"Od ovog vikenda ćemo dozvoliti odraslim samcima ili samohranim roditeljima sa decom mlađom od 18 godina da posećuju druga domaćinstva, odnosno da formiraju 'balon podrške' zajedno sa drugim domaćinstvom", rekao je premijer Džonson na konferenciji za novinare i dodao da postoji veliki broj ljudi, posebno onih koji žive sami, koji su usamljeni i bore se sa nemogućnošću da vide prijatelje ili rodbinu.

"Svi oni koji su u tom 'balonu podrške' moći će da se ponašaju kao da žive u istom domaćinstvu."

Ali, pravila kažu da jedno od dva domaćinstva u svakom "balonu" mora da ima samo jednu odraslu osobu, odnosno osobu koja živi sama ili je samohrani roditelj koji živi sa decom mlađom od 18 godina. "Balon" ne može da se formira između domaćinstava u kojima postoji više od jedne odrasle osoba.

Dakle, Britanci su dobili "zeleno svјetlo" da upražnjavaju vanbračni se*s , ali pitanje koliko su poštovali prethodne mјere...?