Svijet

ŠOK SNIMCI: Policajci UBILI mladića tokom snimanja rijalitija (VIDEO)

Autor mondo.me Izvor Kurir

Afroamerikanac koga su zaustavili teksaški policajci umro je nakon što su ga više puta omamili dok je molio, „Ne mogu da dišem“ - poslednji udar je uslijedio nakon što je povikao „Spasi me“, pokazuju policijski snimci.

Izvor: SCREENSHOOT

"Imam problem sa srcem" Havijer Ambler (40) je neprestano molio dok su mu policajci naredili da se okrene licem prema dolje nakon što su ga proganjali zbog odbijanja da priguši farove, pokazuju nedavno objavljeni snimci.

Uzdahnuvši, bivši poštarnki radnik potom je nekoliko puta uzviknuo „Ne mogu da dišem!“ Prema snimci kobnog hapšenja u Ostinu u martu 2019. godine, koji su se pojavili tek ove nedjelje.

"Ne opirem se ... gospodine, ne mogu da dišem! Molim vas. Molim vas!" zaplakao je, dok je hapšenje snimala ekipa iz A & E-ovog „Live PD-a“- rijaliti emisije, koja je optužena da je odbila da pusti snimke istražiteljima.

Smrt je presudila za ubistvo - ali nije podnesena disciplinska akcija ili optužba, prema magazinu Ostin Ameriken.

Jedan o policajaca se je priznao da je „prilično siguran da sam mu samo slomio prst“ dok su ga lisice nosili - sa snimcima na kojima se vidi kako policajci pokušavaju da upravljaju CPR-om dok nisu uspjeli da pronađu puls.

Policajci su obavljali CPR četiri minuta, a medicinari su radili još 50 minuta prije nego što je Ambler proglašen mrtvim u bolnici u Ostinu, piše list. Izvještaj o pritvoru kaže da nikada nije pokušao napasti nijednog od poslanika ili prijetiti, rekao je američko-državnik.

Amblerovi roditelji - penzionisani vojni veteran i bolnički činovnik - rekli su da su im do prošle nedjelje rekli samo da im je sin umro u pritvoru u policiji. "Live PD" nikada nije emitovao snimke.

Snimci i dokumenti policije pojavili su se tek nakon medijskih pritisaka Ostina, američkog državnika i KVUE-TV-a, kažu.

Ona je takođe bila zabrinuta kako je televizijska ekipa možda uticala na taktiku oficira. Oficir koji je hapsio Amblera, zamjenika J.J. Džonson - koji je crn - imao je „Live PD“ posadu sa sobom, kao i njegov prvi zamjenik Zakari Kamden, koji je bijelac.

Amblerovom smrt je prikazano kao ubistvo, ali nema naznaka da su se poslanici suočili sa bilo kakvom akcijom ili bili primorani da odmore, kažu izvještaji.

Obdukcija je pokazala da je umro od zastojne srčane insuficijencije i hipertenzivnog kardiovaskularnog oboljenja povezanog s morbidnom gojaznošću "u kombinaciji sa prisilnim zdržavanjem", saopštili su ljekeri.

Tagovi