SPIRALA NASILJA

Policijska BRUTALNOST u SAD u jednom videu, Tramp hvali: Tako se radi!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Protesti širom Amerike zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda poprimili su razmere nasilnih. Policija ne preza čak ni od gaženja ljudi. Tramp hvali Nacionalnu gardu: "Tako se to radi".

Izvor: Tanjug/AP Photo/John Locher

Iskra koja je zapalila SAD nakon što su policajci ubili Afroamerikanca Džordža Flojda raširila se poput požara.

Gotovo da nema većeg grada u SAD gde nisu u toku velike demonstracije na kojima se zahteva prekid policijske brutalnosti, ali stvari su se otrgle kontroli. Jedni su iskoristili situaciju i počeli da pljačkaju radnje, napadaju policijske stanice u pale ih, a policija, sa druge strane, ne preza od brutalnosti.

POGLEDAJTE U JEDNOM VIDEU KAKO SE POLICIJA RAZRAČUNAVA SA DEMONSTRANTIMA

Ali, brutalnosti ima i na drugoj strani. Muškarca u Dalasu su demonstranti pretukli, pregazili i njegovo stanje je kritično. (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp, kojeg je Twitter već kaznio zbog promovisanja nasilja u porukama na ovoj društvenoj mreži, pohvalio je akciju Nacionalne garde koja je poslata u Mineapolis.

"Nacionalna garda je poslata tamo da uradi posao za koji je gradonačečnik, inače demokrata, bio nesposoban. Trebalo je da je pošaljem još pre dva dana i ništa se od nasilja ne bi dogodilo, niti bi neko smeo da napadne policijsku stanicu i runira je. Sjajan posao nacionalne garde. Nema šale!", poručio je Tramp.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Tagovi

SAD