Svijet

Rokfeler fondacija ima plan za KORONU, SVI DETALJI

Autor mondo.me Izvor Kurir

Fondacija Rokfeler, koja ima istorijske veze s američkom saveznom vladom, prezentovala je nacionalni plan za kontrolu pandemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Njen cilj je ispitivanje 30 miliona stanovnika dnevno o državnom trošku kao i podvrgavanje američkih državljana strogoj vojnoj kontroli.

Rokfeler fondacija prezentovala je svoj ”Nacionalni akcioni plan za ispitivanje Covid-19”, čime se ukazuje na ”pragmatične korake za ponovno otvaranje radnih mjesta i zajednica”. Ali, ovdje se ne radi samo o zdravstvenim mjerama, kao što naslov nalaže.

Plan, kojem su doprinijeli neki od prestižnih univerziteta, uključujući i Harvard, Jejl, Džons Hopkins i drugi, predlaže stvaran hijerarhijski i militarizovani društveni model.

Na prvu ruku, ”PTB” kako se skraćeno ovaj plan zove, sličan je Planu ratne privrede, koje su SAD imale za vrijeme Drugog svjetskog rata. PTB bi se sastojao od vođa iz vlada, poslovnog svijeta i obrazovnog sistema, s tim da vladini predstavnici ne bi bili u prvom redu, već bi to mjesto zauzimali predstavnici finansija i ekonomije, koji bi bili poređani po važnosti.

Vrhovno vijeće imalo bi moć odlučivanja o privredi i uslugama sa autoritetom, što je slično onome čemu je američki predsjednik pribjegao za vrijeme Drugog svjetskog rata kroz Akt o odbrambenoj privredi.

Plan traži da se nedjeljno ispita na koronavirus 3 miliona američkih državljana, s time da bi taj broj trebalo da se poveća do 30 miliona nedjeljno unutar šest mjeseci. Cilj je postizanje mogućnosti ispitivanja 30 miliona ljudi dnevno, što bi trebalo da bude realizovano u toku jedne godine.

Za svaki test, ”očekuje se pravilna nadoknada (u iznosu od na primer 100 dolara) za sve testove na Covid-19”. Za to bi bilo potrebno izdvojiti milijarde dolara javnog novca mjesečno.

Rokfeler fondacija i njen finansijski partneri pomoći će u stvaranju mreže onih koji bi garantovali za kredite, kao i potpisivanje ugovora sa dobavljačima, odnosno velikim kompnijama koje bi proizvodile ljekove i medicinsku opremu.

Prema Planu, ”Savjet za kontrolu pandemije takođe bi imao ovlašćenje da stvori ”Centre za odgovor na pandemiju”, odnosno posebne formacije sa osobljem koje bi brojalo od 100 do 300.000 članova.

Te formacije bi između ostalog bile sastavljene i od vojnog osoblja Nacionalne garde. Članovi ”Formacija za odgovor na pandemiju” dobijali bi prosječnu godišnju platu u visini do 40.000 dolara, za šta se godišnje predviđaju troškovi od 4 do 12 milijardi dolara.

”Tijelo za reakciju na pandemiju” imalo bi zadatak da kontroliše stanovništvo vojnim načinima, kroz digitalno praćenje i sisteme identifikovanja, koji bi bili na radnim i obrazovnim mjestima, u mjestima stanovanja, javnim mjestima i sistemima prevoza. Sistemi ovog tima, kako Rokefeler fondacija navodi, osmišljeni su od strane Epla, Gugla i Fejsbuka.

Tagovi