Svijet

RAT MASKI: Bajden nazvao Trampa "potpunom budalom"

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Najverovatniji rivali na predstojećim američkim predsedničkim iborima, Donald Tramp i Džozef Bajden, ne propuštaju priliku da potkače onog drugog.

Izvor: AP Photo/Tanjug

Najverovatniji kandidat Demokratske stranke na izborima za predsednika SAD u novembru Džozef Bajden nazvao je svog republikanskog protivnika Donalda Trampa "potpunom budalom" jer ne nosi masku na javnim događanjima.

Takođe, Bajden je ocenio i da je Trampov način vođenja borbe protiv pandemije korona virusa "košta ljude životima". Odluka o tome da li nositi masku za lice u javnosti ili ne postalo je jedno od ključnih pitanja političke bitke, prema kojem su dvojica američkih predsedničkih kandidata ponašaju različito.

Bajden, 77-godišnji bivši američki potpredsednik, u javnosti se pojavljuje sa maskom na licu, što je Tramp prokomentarisao na Twitter-u: "Ovo bi moglo da pomogne da  objasni zašto ja ne nosim masku u javnosti".

Američki predsednik je u utorak izjavio kako smatra "vrlo neobičnim" to što je Bajden za Dan sećanja nosio masku, s obzirom na to da se nalazio na otvorenom, po lepom vremenu. Inače, Bajdenov izlazak u javnost u ponedeljak bio je njegov prvi posle nekoliko nedelja, pošto ima 77 godina i spada u najrizičniju grupu u vezi sa aktuelnom epidemijom korona virusa.

Tramp je potom napisao da nije imao nameru da bude kritičan, već samo da se našali.

Na ove otrovne Trampove komentare, Bajden odgovara: "On je budala, potpuna budala, jer tako govori. Čak i vodeći lekari sveta kažu da biste trebalo da nositi masku u gužvi".

Bajden je Trampovo ponašanje nazvao i "mačo glupostima" i lažno muževnim ponašanjem koje ljude košta života.