Svijet

Rodman otkrio kako će se znati da li lider Sjeverne Koreje dobro!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Legendarni košarkaš Denis Rodman proteklih godina je razvio neobično prijateljstvo sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong-unom.

Izvor: Guliver/Jim Rogash/Getty Images

Kako se Kim jedno vreme nije pojavljivao u javnosti, zbog čega se spekulisalo da je na operaciji ili da je čak preminuo, nekadašnja zvijezda NBA se, takođe, oglasila o ovom pitanju.

Kako kaže, svijet će znati da nešto nije u redu ukoliko Kimova sestra, Kim Jo-džong počne da se pojavljuje na televiziji.

"Komuniciram sa Sjevernom Korejom, ali mogu ovo da vam kažem - ako vidite njegovu sestru na TV, kako vodi zemlju, znaćete da nešto nije u redu, samo to ću reći", rekao je Rodman u emisiji Pirsa Morgana.

Rodman i Kim
Izvor: YouTube/The Telegraph

Smatra se da bi Kim Jo-džong mogla da bude sledeća na tronu Sjeverne Koreje ukoliko se njenom bratu nešto desi.

U poslednjih nekoliko godina značajno je napredovala u hijerarhiji Radničke partije Sjeverne Koreje, a već je jednom mijenjala brata u brojnim dužnostima kada je bio odsutan zbog bolesti u oktobru 2014. godine.

"Njegova sestra je divna. Bila je veoma ljubazna prema meni kada sam bio tamo", rekao je Rodman koji je istakao da nije vjerovao da je Kim umro kako se pričalo ranije ovog mjeseca.

"Tamo sam večerao sa ljudima za koje se ovde pričalo da su mrtvi. Ne vjerujem u priče o Sjevernoj Koreji dok ne čujem i njihovu stranu. Baš zbog činjenice da su zatvoreni i da drže sve za sebe daje drugima priliku da pokreću glasine sa vremena na vreme", zaključio je košarkaš.