Svijet

Ispovjest čovjeka koji je preživio pad aviona: Krenuo ka svjetlu i skočio!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Najmanje 80 ljudi je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio u petak na stambenu četvrt u Karačiju.

Pad aviona u Pakistanu
Izvor: Youtube/NewsTEAM

Za sada se zna da su dva putnika preživela, među kojima je i Zafar Masud, predsjednik „Banke Pendžaba“ koja je saopštila da je on pretrpio prelome ali da je "svjestan i da dobro reaguje".

Drugi preživjeli je inženjer Muhamed Zubair. Anadolija prenosi da su preživjela tri putnika, ali za sada nije precizirano ko je treći, prenosi Kurir.

Zubair je rekao da je pilot pokušao da sleti kada je nakratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzletio. Posle 10 minuta, pilot je obavijestio putnike da će pokušati da sleti ponovo, a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

"Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Djece i odraslih. Video sam samo vatru. Nisam vidio ljude, samu sam čuo njihove krike", ispričao je Zubair.

Kaže da je otvorio sigurnosni pojas i da je krenuo ka svjetlu a zatim skočio tri metra.

"Morao sam da skočim dolje tri metra da bih došao na sigurno", dodao je.

Pad aviona u Pakistanu
Izvor: Youtube/ The Telegraph

Miran Jusuf, portparol Ministarstva zdravlja, izjavio je da je dosad 66 tijela izvučeno s mjesta nesreće, ne navodeći da li se radi o putnicima ili žiteljima naselja na koje se srušio avion.

Guverner pokrajine Sind Imran Ismail kazao je da strahuje da bi bilans smrtno stradalih mogao zastrašujuće da raste zbog činjenice da se avion srušio na stambene zgrade.