Brutano

UBISTVO IZ ČASTI: Dve tinejdžerke ubijene zbog snimka na netu

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Dve tinejdžerke u Pakistanu postale su žrtve takozvanog "ubistva iz časti" zbog video snimka koji se pojavio na internetu.http://be.mondo.me/documentsets/DocumentSetTemplates.aspx?dstid=1&pid=1&lid=1&oid=1

Izvor: Tanjug/AP Photo/K.M. Chaudary


Kako prenosi BBC, ubistva su se dogodila  četvrtak u jednom selu na severozapadu te zemlje, a počinilac je navodno član njihove porodice.

Policija je pokrenula istragu, a veruje se da je povod za zločin, počinjen vatrenim oružjem, bio kraći snimak na kojem se žrtve, stare 16 i 18 godina, mogu videti u društvu još jedne devojke i jednog mladića, koji je snimak načinio mobilnim telefonom.


Smatra se da je snimak napravljen pre oko godinu dana ali da se na društvenim mrežama verovatno pojavio tek pre nekoliko sedmica, izjavio je jedan visoki policijski zvaničnik za pakistanski dnevnik "Don".

"U ovom trenutku, naš najviši prioritet je da, pre nego što preduzmemo bilo kakve poteze, zaštitimo život treće devojke i mladića", rekao je taj zvaničnik.

"Hjuman rajts voč" je upozorio da nasilje protiv žena i devojaka ostaje ozbiljan problem u Pakistanu, a smatra se da širom te zemlje svake godine biva počinjeno oko hiljadu "ubistava iz časti", navodi BBC.

Tagovi