Svijet

Tramp negativan na koronu, o gorućim temamama razgovarao sa Putinom

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Predsednik SAD Donald Tramp i potpredsednik SAD Majk Pens nisu pozitivni na korona virus, saopštila je Bela kuća. Nešto kasnije saopšteno je da je predsednik Amerike obavio razgovor sa prvim čovekom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon


Nakon što je otkiveno da je jedan pripadnik američke vojske u kampusu Bele kuće zaražen korona virusom, Tramp i Pens su se testrali, prensi Rojters.

Tramp je razgovarao  danas sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o korona virusu, kontroli naoružanja i drugim pitanjima, saopštila je Bela kuća.

"Predsednik Tramp je potvrdio da su SAD posvećene efikasnoj kontroli naoružanja koja uključuje ne samo Rusiju, već i Kinu i da se raduje budućim razgovorima kako bi se izbegla skupa trka u naoružanju" navela je Bela kuća u saopštenju, koje je preneo Rojters.

Ruski Kremlj saopštio je da je Tramp ponudio Putinu da pošalje medicinsku pomoć Moskvi, kako bi pomogao Rusiji u borbi protiv pandemije virusa korona.

U saopštenju Kremlja navodi se da su Putin i Tramp razgovarali i o globalnim tržištima nafte, te da su podržali sporazum zemalja proizvođača nafte koje su članice OPEK-a i zemalja koje nisu članice te organizacije.

Tagovi