Svijet

KIM SE NAPOKON POJAVIO U JAVNOSTI, ALI SE SVI PITAJU JEDNO...

Autor mondo.me Izvor Kurir

Kim Džong-un pojavio se u javnosti prvi put nakon 20 dana.

Izvor: Tanjug/KCNA//Korea News Service via AP

Posle brojnih teorija i glasina o njegovom zdravlju i potencijalnoj operaciji srca, pojavili su se snimci koji pokazuju da je sjevernokorejski vođa živ i zdrav, piše Kurir.

Radoznali su uskoro na snimcima uočili i jedan zanimljiv trag, odnosno, tačkicu na njegovoj ruci koja bi mogla da ukazuje na to da je Kim ipak nedavno prošao neku medicinsku proceduru.

Podsjetimo, Kim Džong-un se pojavio na svečanosti otvaranja fabrike vještačkg đubriva u Sunčonu gdje je presjekao vrpcu.

Možda ce vas zanimati

Potom je razgovarao sa pristalicama i u dobrom raspoloženju pušio cigare.

S obzirom na to da su informacije koje stižu iz Sjeverne Koreje često kontrolisane i ograničene, državne vlasti nisu dale nikakve podatke ili komentare o tragu na ruci Kim Džong-una.

Američki medicinski stručnjak rekao je da bi ovakav mali trag mogao da ukazuje na nedavni kardiovaskularni zahtjev, odnosno, moguću punkciju desne radijalne arterije.

Kim Jong Un makes first public appearance in weeks: North Korea state media
Izvor: Global News

Podsjetimo, nagađanja o Kimovom zdravlju i lokaciji njegovog boravka počela su nakon što se prvi put do sada nije pojavio na proslavama 15. aprila kojima se obilježava rođendan njegovog pokojnog djede, osnivača Sjeverne Koreje Kim Il-sunga.

U međuvremenu se spekulisalo da je imao operaciju srca i da je u komi, a kasnije da ima koronavirus ili da je preminuo.

Ipak, posle ćutanja od 20 dana, konačno se pojavio u javnosti.

Tagovi