Svijet

Ruski senator: „Nestanak“ Kim Džong Una - SVJESNA OBMANA

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor sputnjik

Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je da je „nestanak“ sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una uspješan pi-ar, osmišljen da stvori intrigu.

Izvor: Tanjug/AP Photo/KCNA/Korea News Service
„Iz Pjongjanga su saopštili: Kim Džong Un se pojavio u javnosti 1. maja. Jasno je da je medijska pauza postala preduga – vrijeme je da se izađe u javnost, što je i učinio. Intriga oko njegovog stanja samo je skrenula pažnju na njegovu ličnost u svijetu. Ako je to bila svjesna obmana, onda je uspjela“, napisao je Puškov na Twitter-u.
Sjevernokorejski lider Kim Džong Un pojavio se u javnosti prvi put poslije 20 dana pošto je prisustvovao ceremoniji otvaranja jedne fabrike sjeverno od Pjongjanga, objavila je državna agencija KCNA.
Kim je bio u pratnji nekoliko visokih sjevernokorejskih zvaničnika, uključujući i njegovu mlađu sestru Kim Jo Džong.

Svjetski mediji spekulisali su nedeljama o zdravlju sjevernokorejskog lidera, tvrdeći se da se nakon neuspjele operacije nalazi u životnoj opasnosti.

Već danima svjetski mediji pišu kako je vrhovni vođa Demokratske Narodne Republike Koreje nalazi se u "vegetativnom stanju", nakon operacije srca.

U jednom trenutku pojedini mediji su objavili i da je Kim Džong Un preminuo, a vijest se odmah raširila i po društvenim mrežama.