Svijet

Kako izgleda let "Viz erom" u jeku pandemije korona virusa

Autori mondo.me Bojana Zimonjić Jelisavac

Evo šta su putnici morali da urade prije, ili za vrijeme međunarodnog avionskog leta!

Izvor: MONDO/Mirjana Šegan

"Viz er" (Wizz air) jedina je aviokompanija koja je ponovo pokrenula međunarodne letove sa aerodroma Luton u Londonu tokom pandemije korona virusa, a britanski mediji prenose iskustvo putnika.

Letovi su ponovo uvedeni za destinacije po Evropi, kao što su Budimpešta, Sofija i Lisabon, pa i Beograd, po veoma pristupačnim cijenama, prenosi "Dejli mejl".

Uoči leta, putnicima je savjetovano da check-in proceduru obave na Internetu, umjesto da dolaze na šalter. Check in putem Interneta inače je opcija i tokom normalnog saobraćaja, ali putnici mogu da biraju na koji način će potvrditi let.

Putnici u u obavezi da nose maske, da sjede na razdaljini od dva metra jedni od drugih, a na letovima više nema hrane. Zaštitnu opremu nosi i osoblje u avionu, a za putnike su obezbijeđene dezinfekcione maramice u samoj letjelici.

Časopis kakav se inače uvek nalazi u mrežici ispred vašeg sjedišta više nije u avionu, kako bi se smanjila šansa da ga više ljudi dodiruje tokom dana i na taj način kontaminira. Plaćanje u avionu moguće je samo beskontaktno.

Mađarska aviokompanija osnovana 2003. inače je tokom 2019. prevezla 34 miliona putnika, a u narednom periodu planira da proširi spisak destinacija u skladu sa međunarodnim pravilima o putovanjima, prenosi "Dejli mejl".