Svijet

Svijet ga već sahranio a on piše pisma!?

Autor mondo.me Izvor Kurir

Čitav svijet obišle su (nezvanične) vijesti da je lider Sjeverne Koreje Kim Džong-una umro, da je u vegetativnom stanju nakon neuspješne operacije srca a onda je stigla njegova poruka!

Izvor: Guliver, Linh Pham/Getty Images AsiaPac

Državni list Rodong šinmun objavio je danas da je Kim u pismu izrazio zahvalnost građevinskim radnicima koji rade na modernizaciji grada Samjijon, prenosi TASS!

"Vrhovni vođa Kim Džong-un zahvalio je radnicima koji su iskreno i svim srcem dali doprinos stvaranju grada Samjiion", piše list, ne navodeći, međutim, detalje kada je pismo upućeno i gdje se Kim nalazi.

U tom gradu se rodio Kimov otac Kim Džong-il, koji je prije njega vladao zemljom.

Severnokorejski lider nije viđen u javnosti od 11. aprila, kada je održao sastanak političkog biroa Centralnog komiteta Radničke partije Koreje.

Kim Džong-un nije prisustvovao ceremoniji 15. aprila, kada se obilježava rođendan njegovog djeda Kim Il Sunga, osnivača Sjeverne Koreje.

Pojedini mediji prenijeli su čak da je operacija na srcu sjevernokorejskog ditkatora propala zato što su hirurgu drhtale ruke, nakon čega su Kinezi poslali svoje ljekare da pomognu…

Tagovi