Svijet

SNIMAK POTVRĐUJE DA JE BAJDEN SEKSUALNO NAPAO DJEVOJKU

Autor mondo.me Izvor Kurir

Nedavno se pojavio video snimak iz 1993. godine na kome se vidi kako je majka Tare Rid, bivše pomoćnice Džoa Bajdena koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, govori o "problemima" sa kojima se njena ćerka suočila na CNN-u, piše Kurir

Izvor: Tanjug/AP Photo/John Locher

Kao što je prvo izvjestio Intercept, neimenovana žena iz San Luisa Obisp u Kaliforniji, pozvala se u Kingovu emisiju i rekla: "Pitam se šta bi zaposleni u kampanji mogao da uradi osim da se obrati medijima u Vašingtonu? Moja ćerka je upravo otišla tamo, posle radeći za istaknutog senatora i uopšte nije mogla da se izbori sa svojim problemima, a jedino što je mogla učiniti je bilo da se obrati medijima, a ona je odlučila da to ne čini iz poštovanja prema njemu. "

Ona je to ispričala u emisiji Larija Kinga koji je pitao ženu: „Imala je priču da ispriča, ali iz poštovanja prema osobi za koju je radila, ona to nije rekla?“

Pozivalac je odgovorio: "To je tačno."

U martu je Rid optužila Bajdena da je sekeualno uznemiravao 1993. godine bez njenog pristanka. Prošle godine je rekla novinarima da ju je Bajden tada neprimjereno dodirnuo, uključujući i vrat i ramena, ali nije govorio o navodnom napadu.

Tara Reade Mother Larry King Joe Biden Allegation
Izvor: D.Moser

Prije nego što je otkriven Kingov video, Rid je rekla medijima, uključujući POLITICO, da ju je majka pozvala u njegov šou. Tada se nije sjećala datuma emisije.

"Nazvala ga je, mislim," istaknutim senatorom ", rekla je Rid u intervjuu prošlog mjeseca. „Nije upadala u napad, upala je u maltretiranje. Ona je rekla da je moju kćerku seksualno uznemiravao vrlo ugledni senator, a onda su joj odvratili i otpustili je. "

Prema transkriptu emisije i video klipu, pozivalac ne navodi seksualno uznemiravanje ili napad. Međutim, ona govori o neimenovanom „istaknutom senatoru“.

Bajden-ova kampanja nije dala komentare. Kate Bedingfild, njegova zamjenica menadžera kampanje i direktor komunikacija, ranije je demantovala navode Readea.

"Potpredsjednik Biden je svoj javni život posvetio promijeni kulture i zakona oko nasilja nad ženama. Autor je i borio se za donošenje i ponovnu ovlašćenje značajnog Zakona o nasilju protiv žena. Čvrsto vjeruje da žene imaju pravo da budu saslušane - i čula sam sa poštovanjem ", rekla je. "Takve tvrdnje takođe bi trebalo da pomno preispitaju nezavisne štampe. Ono što je jasno o ovoj tvrdnji: neistinito je. To se apsolutno nije dogodilo."

Više žena optužilo je Bajdena da ih neprimereno dira, ali Rid je jedina osoba koja je ušla u zapisnik o seksualnom napadu.

Donald Tramp Jr. je tvitovao nekoliko puta u vezi s navodima Ridoveu petak uveče. "Džo Bajden se zbog pandemije ne nalazi na svom mjestu u podrumu, skriva se od Tare Rid", rekao je.

Tagovi