Svijet

UPOZORENJE: Americi tek predstoji "pakao" za nekoliko meseci!

Autor mondo.me Izvor Tanjug

Direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti SAD-a upozorio da će jesen i zima biti gori od prvog talasa korona virusa!

Izvor: Tanjug/AP/Mark Lennihan

Drugi talas korona virusa očekuje se u Sjedinjenim Američkim Državama tokom jeseni i zime, izjavio je direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Robert Redfild.

U Americi bi drugi talas mogao da bude jači od prvog jer će verovatno doći na početku sezone virusa, i opteretiti zdravstveni sistem više od prvog.

On je u intervjuu za Vašington post rekao da će ta zemlja verovatno istovremeno imati i epidemiju gripa i korona virusa, kao i da će ta kombinacija biti veće opterećenje za nacionalni zdravstveni sistem od prvog talasa, prenosi Rojters.

Redfild je dodao i da CDC razgovara sa zvaničnicima o mogućnosti upisivanja i obuke radnika iz američkog Biroa za popis i volontera iz mirovnog korpusa kako bi se stvorila nova radna snaga za borbu protiv korona virusa.

Zaraženih od korona virusa u svetu ima najviše upravo u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je po poslednjim informacijama obolelo 819.164, a slede Španija sa 204.178, Italija sa 183.957 i Francuska sa 158.050 slučajeva. Amerika ima i najviše žrtava - 45.340, potom Italija (24.648), Španija (21.282) i Francuska (20.796).