Svijet

Karabinjeri preteraju: Kazne za nepoštovanje mera nekada su nepotrebne

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Cela Italijanska policija, i karabinjeri i saobraćajni policajci svi su na terenu i kontrolisu da li građani poštuju mere zabrane, a u tome nekada i preteraju.

ilustracija
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kaznu od 533 eura napisali su roditeljima iz Groseta, koji su autom vodili osmogodisnju ćerku,kojoj je urađena transplantacija, na kontrolni pregled u bolnicu u Pizi.

Medicinska sestra Rosaria, nakon 24 smene u bolnici u Capilupiju (Napulj) ostala je bez prevoza kući jer je policija zaustavila njenoga muža, koji je isao autom po nju i kaznila ga sa 533 eura.

Rosarija koja kada je zavrsila smenu u vreme kada nije bilo nikakvog prevoza morala je da zove policiju, vatrogasce i civilnu zastitu, tražeci da je neko preveze do kuće nakon iscrpljujuće 24 smene u bolnici.

 Muškarac iz Rovelasi kod Koma, zaustavljen je i novčano kažnjen jer su policajci posumnjali da je njegova frizura uredno podšišana i sređena, u vreme kada su sve radnje, pa  i frizerski saloni zatvoreni.

Kažnjen je sa 280 eura, jer ljudi kada ih zustavi policija i kontroliše motive njihovg izlaska na ulicu ili putovanja autom izmišljaju najrazličitije, a često apsurdne razloge.

Bracni par iz Olbije, želio je da ode do svoje vikendice vikendice na moru. Da ne bi izazvali pažnju policije, žena se smestila u prtljažnik auta. Ali nekoliko kilometara dalje od kuće zaustavila ih je policija koja je dojavu o neobicnom putovanju dobila od “pažljivih komšija”.

Tagovi