Svijet

POSLANIK IZBAČEN IZ STRANKE: Za vreme policijskog časa "gledao cice"

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Japanski poslanik Takaši Takaji (50) izbačen je iz svoje Ustavno demokratske stranke nakon što je procurela u javnost njegova poseta noćnom "klubu za odrasle" u Tokiju.

Izvor: Guliver/Getty images, Elaine Thompson/AP

On je priznao da je 9. aprila posetio "seksi kabare klub", uprkos tome što je japanska prestonica u vanrednom stanju zbog pandemije virusa covid-19, i ponudio je ostavku na mesto poslanika- Stranačke kolege nisu imale razumevanja, pa su ostavku odbili i umesto toga ga izbacila iz stranke, prenose svetski mediji.

Generalni sekretar stranke rekao je da se Takaji izvinio za svoje "nepromišljeno ponašanje".

Inače, više prefektura u Japanu je u vanrednom stanju, a premijer Šinzo Abe pozvao je ljude da ostanu kod kuća i da se uzdrže od poseta noćnim klubovima i barovima kako bi se sprečilo širenje epidemije.

Premijer  Abe priprema se da proširi vanredno stanje na teritoriju cele zemlje, nakon što je to ranije učinjeno za sedam od 47 prefektura radi sprečavanja daljeg širenja virusa korona, javio je japanski list "Jomiuri".

Abe je 7. aprila proglasio vanredno stanje za Tokio, Osaku i još pet prefektura, čime su posebne mere uvedene za oko 44 odsto japanskog stanovništva.

Predviđeno je da ranije uvedene mere za sedam prefektura traju do 6. maja, a list "Jomiuri" navodi da će isto toliko trajati i vanredno stanje u celoj zemlji.

Japan je do danas imao više od 2 miliona zaraženih ljudi, od kojih dnevno pristiže novootkrivenih gotovo 2.500 a, a broj umrlih od posledica epidemije je gotovo 135.000, podaci su sajta Worldmeters.

Tagovi