Svijet

Preselo mu"iznenađenje": Francuz se slučajno katapultirao iz vojnog aviona

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor usatoday.com

Neimenovani Francuz slučajno se katapultirao iz borbenog aviona tokom leta “iznenađenja” koju su mu priredili saradnici, otkriveno je nedavno u izveštaju francuske vlade.

Izvor: Guliver/ Getty Images/ iStock / Getty Images Plus/ hraska

Prema dokumentima koje je BuzzFeed Nevs prvi objavio, 64-godišnji muškarac je prošle godine učestvovao u letu u vazdušnoj bazi Sen Dizje na istoku Francuske.

Da stvar bude još gora, čovek čiji identitet nije saopšten u izveštaju, nije želeo ni da bude u avionu, koji koriste Francuske vazduhoplovne snage.

Malerozni muškarac, zapravo je izvršni direktor kompanije koja proizvodi oružje za vojsku, a let je bio poklon iznenađenje njegovih saradnika. Prema izveštaju, nije imao vojno iskustvo i nije izrazio želju da bude u borbenom avionu.

Prema  pomenutom izveštaju, on jeste osetio nelagodu, ali smatrao je da ne može odbiti ponudu zbog „društvenog pritiska“ kolega, od kojih je jedan bio bivši pilot Ratnog vazduhoplovstva.

Srce mu je kucalo brzinom od 120 do 145 otkucaja u minutu tokom leta!!!

Tokom leta, čovek preopterećen stresom stezao je kaiševe ili kacigu jer se nije osećao sigurno. Kada je pilot “popeo” mašinu koja leti brzinom od 1.400 kilometara na sat, na visinu od 2.500 hiljade metara, putnik je “Izgubio konce".  Panično je pokušao da se “pridrži” za nešto i slučajno je pritisnuo dugme za katapultiranje. Tada mu se otvorio padobran i spala mu je kaciga.

Pilot je i pored ovog “incidenta” uspešno prizemio avion.

Nesrećni muškarac je odveden u bolnicu sa lakšim povredama nakon što se “prizemio” u polje u blizini vazdušne baze.

Francuski vojni zdravstveni propisi, su takvi da putnici u borbenom avionu moraju da prođu lekarsku procenu 10 dana pre leta. S obzirom na faktor iznenađenja, koji su želeli da prirede ovom čoveku, vojska je ignorisala preporuku i lekarsku posetu obavila samo nekoliko sati pre poletanja.

Tagovi