Svijet

Italijani našli "rješenje" za turističku sezonu:OVO će postaviti na plaže!?

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Italiji, jednoj od najteže pogođenih zemalja pandemijom virusa kovid-19, radi se na planu spasavanja ljetnje turističke sezone.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/AygulSarvarova

Jedna od ideja za bezbjednu razdaljinu na plažama su - kabine od pleksiglasa kojima bi bili razdvojena mjesta sa suncobranima i ležaljkama.

Međutim, rješenje koje je jedna građevinska kompanija iz regiona Emilija-Romanja, na jadranskoj obali Italije, o kabinama od pleksiglasa koje bi osigurale bezbjedno rastojanje posjetilaca, nije se svima dopala, pišu italijanski mediji.

Stručnjaci ocjenjuju da bi taj koncept mogao bi da izazove više problema sa dehidracijom nego što bi spriječio širenje virusa.

Ocjenjuje se da će jedina mogućnost otvaranja ljetnje sezone biti postavljanje suncobrana i ležaljki na bezbjednoj razdaljini, čime će, prema procjenama, njihov broj biti smanjen za 50 odsto.

Italija je produžila mjere opšteg karantina do 3. maja i sve je više onih koji se suočavaju sa ekonomskim posledicama blokade pošto je, prema proceni turističke organizacije Confturismo, ta zemlja ostala bez 30 miliona turista u periodu od marta do maja.