Svijet

Otkriveni NOVI SIMPTOMI korona virusa: Polovina zaraženih se žali na OVO!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Skoro polovina zaraženih koji imaju težu kliničku sliku u SAD, prijavila je i ove nove simptome!

Izvor: Guliver/Getty Images/Tom Merton

Skoro polovina teže oboljelih od korona virusa ukazuje da ima nove simptome bolesti i da osjeća nešto poput zujanja u telu, prenosi "Njujork post".

Oboljeli iskustva sa tim novim, za njih nepoznatim simptom, sve više dijele na društvenim mrežama i opisuju ga i kao zujanje, šištanje ili nešto tome slično - tako da je "fizzing" postao još jedan od stimptoma poruzrokvanih koronavirusom.

Ljekari za taj dnevni list osnovan navode da je riječ o posebnim senzacijama - osjećaju koji pacijenti imaju dok se njihova tijela bore sa virsusm.

Jedna pacijentkinja je taj novi simptom opisala na Twitteru kao da joj nešto struji po koži, dok je druga rekla da je njen partner imao osjećaj da mu koža gori, pa su morali da ga mažu losionom za poslije sunčanja. Koristili smo i kremu protiv opekotina, dodala je ona.

Ostali simptomi te, za neke smrtonosne bolesti, uključujući i groznicu, bolove, teško disanje, umor, suv kašalj, proliv, moždani udar, a sa druge strane kod nekih ne izazivaju ni najmanje smiptome.

Evidentirani su i neurološki simptomi, poput vrtoglavice i glavobolje, ataksije koja se opisuje kao nedostatak koordinacije pokreta, poput hodanja ili podizanja predmeta. Ataksija može uticati na govor, pokrete očiju i sposobnost gutanja. Širom svijeta zaraženo je 1.6 miliona ljudi, a umrlo ih je 102.000.

Možda ce vas zanimati