Svijet

Indonezija: Putnici skakali u more dok je brod bio blokiran zbog korone

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nekoliko putnika na indonežanskom brodu Lambelu skočilo je u more i otplivalo na obalu nakon što su vlasti pokušale da blokiraju njegovo pristajanje iz straha od sumnjivih slučajeva korona virusa.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/ALFSnaiper

Brod koji je putovao preko indonežanskog Bornea i ostrva Sulavezi blokiran je prilikom pokušaja da pristane u luci u Maumereu na istočnom ostrvu Flores, usled strahovanja da su tri člana posade zaražena od korona virusa, preneo je Rojters.

Putnici su skočili u more u prslucima za spašavanje i otplivali do obale dok su vlasti raspravljale da li brodu da dozvole da pristane, rekao je zvaničnik. 

Molimo putnike da se ponašaju u skladu sa zdravstvenim protokolom pre izlaska sa broda i suzdrže od bilo koje radnje koja bi mogla da bude štetna, naveo je u saopštenju Visnu Handoko, zvaničnik u Ministarstvu transporta.

Na video snimcima koji su podeljeni na društvenim mrežama, vide se medicinski radnici u zaštitnoj opremi kako testiraju ljude na Lambeli nakon što mu je data dozvola da pristane, pre nego što su putnici upućeni u karantin.

Na brodu se nalazilo 255 putnika, uglavnom radnici koji su se vraćali kući iz Malezije.

U Indoneziji je potvrđeno 2.956 slučajeva korona virusa i 240 smrtnih slučajeva.