Svijet

Kina će javno objavljivati listu turista koji se ponašaju kao STOKA

Autori mondo.me Bojana Zimonjić Jelisavac

Na dan kada je Kina ponovo otvorila granice za turiste, kamere ovekovečile ovo!

Izvor: YouTube/sawyerhartman

Život se polako vraća u Kinu nakon slabljenja pandemije korona virusa, a sa njim i turisti koji hrle ka nekim od najpoznatijih znamenitosti te zemlje.

Među njima je svakako Kineski zid, jedina ljudska tvorevina koja se vidi iz svemira, i koja svake godine privlači stotine hiljada turista.

Na dan kada je turistima ponovo bilo dozvoljeno da uđu u Kinu, kamere postavljene na Kineskom zidu ovekovečile su jednog od turista kako urezuje nešto ključem u zid.

Kineske vlasti zbog toga su sastavile listu novih prekršaja iz sfere vandalizma prema kulturnim dobrima, i nove kazne za one koji ih počine.

Imena turista koji su oštetili kulturna dobra ili spomenike biće ubuduće javno objavljivana kako bi se povećala svest među posetiocima da bi trebalo da poštuju barem osnovna pravila lepog vaspitanja kada posećuju neku zemlju i razgledaju njene lepote.

Tražite još razonode? Evo najboljih saveta protiv stresa u svakodnevnom životu, pročitajte i naše blogove o "razgovorima" sa frižiderom, stvarima koje nismo dodirnule po kući ili otkazanim godišnjim odmorima.

Tagovi