Svijet

Korona virus u Rusiji: Za dan više od 1.000 novih slučajeva

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Agencije

U poslednja 24 sata u Rusiji su registrovana 1.154 nova slučaja korona virusa, od kojeg je u ovoj zemlji umrlo 58 ljudi.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/ CAHKT

U poslednja 24 sata u Rusiji su zabeležena nova 1.154 slučaja obolevanja od korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih dostigao skoro 7.500 u 81 ruskom regionu, saopštio je danas Centar za borbu protiv korona virusa.

Do sada je u Rusiji od tog virusa preminulo 58 osoba, a 494 se oporavilo, prenosi Tas s.

Prethodnog dana otpušteno je 88 osoba nakon što su se oporavili, a 11 je preminulo.

U samo četiri ruska regiona nije zabeležen nijedan slučaj oboljevanja - u Neneciji, Tuvi, Altaju i Čukotki.

Najviše novoobolelih je u Moskvi - 697, gde je zaraženo ukupno 5.181 osoba, zatim slede Sankt Peteburg, Kalinjingrad, prenosi Tanjug.

Kopnena granice Kine i Rusije, kao i rečna luka u blizini Vladivostoka zatvorene su danas registrovanja novih 59 osoba zaraženih korona virusom među kineskim državljanima koji su se vratili iz inostranstva, javlja Beta.

"Od danas će svi kineski državljani koji dolaze ruskim domaćim letovima biti u 14-dnevnom karantinu", navodi se u objavi kineskog konzulata u Vladivostoku.

Samo ljudi sa specijalnim propusnicama će moći da prelaze na rusku stranu granice, dodaje se u objavi na sajtu konzulata, ali nije jasno da li će vlasnici propusnica moći da se vrate u Kinu.

Konzulat Kine u Rusiji je u svojoj objavi strogo preporučio kineskim državljanima da ne pokušavaju da se vrate u Kinu preko tog graničnog prelaza. Kineski konzulat obaveštava takođe da će svi pansioni i starački domovi sa ruske strane pograničnog područja biti zatvoreni za strance do 1. juna.