Svijet

Tigar u njujorškom Zoo vrtu POZITIVAN na korona virus!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Četvorogodišnja tigrica testirana i utvrđeno je da je inficirana korona virusom. Sumnja se da su zaraženi i ostali tigrovi, kao i tri lava. Ovo baca potpuno novo svjetlo na ovaj virus i na to kako se prenosi.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Ovo je na granici vjerovali ili ne!

Američki mediji, uključujući agenciju Asošiejted pres, Si-En-En i druge, objavili su sinoć da je u Zoološkom vrtu u Bronksu, u Njujorku, korona virusom zaražena i tigrica! A osim nje sumnja se da je zaraženo još šest tigrova i tri lava! Ovo je prvi slučaj da je neka životinja zaražena u AD i prvi slučaj u svijetu da je zaražen tigar.

Možda ce vas zanimati

Pretpostavlja se da je životinje zarazio jedan od čuvara u Zoološkom vrtu.

Zvaničnici navode da je jedna od žvotinja počela da pokazuje simptome 27. marta, ali da su očekivali da će se oporaviti. Životinja je bila izgubila apetit, a potom se to dogodilo i ostalima.

Navodno je ta tigrica, po imenu Nadja, "suvo kašljala".

"Testirali smo je iz predostrožnosti i u cilju da doprinesemo novim saznanjima koja će nam pomoći da razumemo ovaj virus", rekao je glavni veterinar u Zoološkom vrtu dr Pol Kejl.

Ovo baca potšuno novo svjetlo na transmisiju virusa među životinjama. Nadležne službe u SAD tvrde da nema poznatih slučajeva oboljevanja kućnih ljubimaca u SAD ili među drugim životinjama, kao i da nema dokaza da one mogu da šire virus.

Stručnjaci ističu da se virus prenosi kapčjično, od čovjeka do čovjeka.

U svijetu je bilo primjera da su ljudi inficirali kućne ljubimce, uključujući psa u Hong Kongu. Stručnjaci u Hong Kongu su potom utvrdili da životinje ne mogu da budu prenosači virusa, ali da mogu da budu izloženi virusu i da budu inficirani ako je njihov vlasnik zaražen.

Sličan slučaj dogodio se i u Belgiji gdje je vlasnica zarazila svoju mačku.

Tagovi