Svijet

NEMA ŠETNJE: ČIK NE POŠTUJ ČEČENSKI KARANTIN! (VIDEO)

Autor mondo.me Izvor Kurir

Policajci naoružani plastičnim cijevima u ruskoj republici Čečeniji patroliraju ulicama da bi obezbijedili poštovanje karantina, izvijestili su ruski mediji ovog vikenda.

Izvor: YouTube - printscreen

Region sa većinskim muslimanskim stanovništvom uveo je u subotu strogi karantin sa strogim kaznama za napuštanje stana. Video snimci koji kruže internetom od kasnog petka pokazali su policijske konvoje koji savjetuju stanovnike da ostanu kod kuće i maskirane muškarce u uniformama koji nose bijele cijevi na pustim čečenskim ulicama.

„Karantin je na snazi. Od nas se tražilo onima koji to ne razumiju objasnim ovom cjevkom", rekao je jedan od autora videa, prema prevodu kanala Baza Telegram i veb stranice Mediazona.

Prema pisanju Novaja Gazete čečenski čuvari koriste iste plastične cijevi u tajnim zatvorima regiona.

Pozivajući se na snimke očevidaca, Novaja Gazeta je izvijestila da su policajci takođe napadali vozače jer nisu nosili maske za lice.

Čečenija je registrovala devet slučajeva koronavirusa od ponedjeljka. Ukupan broj slučajeva u Rusiji iznosio je 1.836.

Ranije ovog mjeseca, čečenski vođa Ramzan Kadirov odbacio je brige zbog koronavirusa, savjetujući ljudima da piju limunsku i medenu vodu da bi ojačali svoj imuni sistem i da jedu bijeli luk za "čistu krv".

Čečnija karantin
Izvor: YouTube