Svijet

Rusi u Siriji aktivirali NEVIDLJIVI ZID! Pala dva turska drona! (VIDEO)

Autor mondo.me Izvor Kurir

Turska vojska je izgubila najmanje dvije bespilotne letelice u Siriji, pošto je ruska vojska aktivirala svoje tzv. "elektronske ratne sisteme"!

smrt za dronove
Izvor: YouTube/Screenshot/ Rafael Advanced Defense Systems Ltd

Prema navodim lokalnih medija, prenosi Kurir, ruska vojska koristi elektronski rat da bi poremetila turske bespilotne letelice, koje bombarduju položaje Sirijske arapske armije (SAA)!

U poslednja tri dana, Turska je izgubila najmanje dva drona u sirijskom vazdušnom prostoru pokušavajući da bespilotnim letjelicama napadne položaje sirijske vojske!

U izvještaju lokalnih medija navodi se da su turske letjelice po ulasku u vazdušni prostor Sirije bile podvrgnute snažnom elektronskom uticaju iz jugozapadnog dijela.

Dronovi u Siriji
Izvor: YouTube/RotorHead



Jedan dron se srušio u turskoj provinciji Hatai, a drugi u blizini grada Sarakiba!

Nije trenutno poznato kako je izvršena akcija presretanja i ometanja. Nije poznato da li je samo ometan GPS signal na dronovima. Ova akcija natjerala je Tursku da u poslednjih nekoliko dana smanji upotrebu bespilotnih letjelica na minimum, pošto su se uplašili velikih gubitaka. Džihadisti su izgubili značajnu podršku, što je dalo krila SAA da oslobodi najmanje sedam naselja, a među njima i Sarakib”, navode tamošnji mediji, prenio je Kurir.