Svijet

JADNO: SRPSKI sveštenik snimljen kako KRADE novac sa oltara (VIDEO)

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Nedavno obelodanjen slučaj krađe novca vernika sa oltara crkve Sabora svih srpskih svetitelja u Misisagi kod Toronta izazvao je nevericu u najvećoj srpskoj zajedinici u Kanadi.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Konstantin Aksenov

Nadzorne kamere "uhvatile" su u krađi sveštenika Jovana Marjanca, inače drugog čoveka kanadske eparhije i desnu ruku vladike Mitrofana, dok čini kažnjivo delo.

Krađa se dogodila u septembru 2019. godine, ali je, prenosi Serbian Times pozivajući se na upućene izvore, sve bilo zataškano.

Kamere u crkvi su postavljene nakon sumnje da novac koji kao prilog ostavljaju vernici misteriozno nestaje i nakon konsultacija sa advokatima i po zakonima provincije Ontario i države Kanade.

Ispostavilo se da novac krade sveštenik crkve što se vidi na snimku koji je nedavno "procureo" u medije i šokirao srpsku zajednicu u Kanadi.

Sveštenik Marjanac od ranije poznat kao problematičan, prenosi Serbian Times i navodi da je i ranije krao iz crkve, zbog čega je bio proteran ali je i dalje sveštenik, i dalje je sekretar Kanadske Eparhije i desna ruka episkopa.

Tagovi