Svijet

Masakr kod Frankfurta: Ubijeno devetoro ljudi u dva kafića! (VIDEO)

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

U predgrađu Frankfurta u dva kafića ubijeno je najmanje devet osoba, a osumnjičeni je pronađen mrtav u svom domu, saopštila je danas nemačka policija.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/EKH-Pictures

Takođe, u kući osumnjičenog je pronađeno još jedno telo.

"Nema indicija da su u napadu učestvovali drugi osumnjičeni. Jedan od dvojice osumnjicenih vrlo verovatno je napadač. Istraga o identitetu žrtava i počinilaca je u toku", navodi se u saopštenju policije, prenosi Rojters.

Prema raspoloživim podacima, napadač je počinio samoubistvo u svom domu pošto je sa mesta zločina pobegao automobilom.

Motiv napada nije poznat.

U dva bara u Hanau, 25 kilometara od Frankfurta, ubijeno je, prema prvim nezvaničnim podacima Bilda, najmanje osmoro ljudi, a petoro je teško povređeno. Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi mesto nesreće nakon masovnog ubistva za koje još uvek nisu objavljeni nikakvi dodatni detalji.

Na snimcima se ne vidi ništa osim policijskih patrola i hitne pomoći, a društvene mreže preplavile su poruke užasnutih korisnika.




Prema nekim informacijama, koje takođe nisu potvrđene, nakon pucnjave u prvom baru u samom centru grada, koji ima oko 100.000 stanovnika, napadači su otišli u kvart Kasselstadt i tamo otvorili vatru nasumice pucajući i u drugom nargila baru. U prvom je ubijeno troje ljudi, dok je u drugom ubijemo petoro.

Pucnji su, prema rečima korisnika društvene mreže Twitter, odjekivali i najvećim trgom - Kurt-Šumaher-plac.


Osumnjičeni su, saznaje BBC, i dalje u bekstvu, a motiv napada nije poznat.

Policija patrolira i helikopterima u potrazi za ubicama.

Tagovi