Svijet

Šokantni snimci iz Kine: Žena vrišti dok je stavljaju u metalnu kutiju

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Na društvenim mrežama pojavili su se šokantni snimci hvatanja i prisilnog stavljanja u karantin kineskih državljana u pokušaju da se zaustavi širenje smrtonosnog koronavirusa.

Izvor: TAnjug/Chinatopix Via AP

Kineski potpredsjednik Vlade prošle nedelje naredio je vlastima u Vuhanu da sve potvrđene i potencijalne zaražene koronavirusom, one sa kojima su imali kontakt i one koje imaju groznicu stave u karantin.

Na snimku koji je postao viralan na Twitteru i YouTubeu vide se muškarac i žena dok ih vode do metalne kutije, koja se nalazi u gepeku kamiona. Nakon toga čuje se vrištanje žene dok službenici i zaštitnim odelima zatvaraju vrata kontejnera.

Snimak je nastao 6. februara u Sudžou u istočnoj Kini. Prema pisanju lokalnih medija žena je dve nedelje ranije bila u Vuhanu i pristala je da je izoluju, ali kada su službenici došli po nju, postala je emotivna i nije želela da se odvoji od svog partnera.

Zvaničnici tvrde da nisu mogli da pronađu pogodno vozilo da prebace par zbog praznika, pa su zbog toga izgradili “jednostavnu šupu” kako bi ih sklonili od kiše.

Žena je trenutno u karantinu u kući njenog dečka.

Na drugom snimku navodno se vidi četvoročlana porodica koju iz zgrade izvlače službenici u zaštitnim odelima.

Pretpostavlja se da su oni odbijali da odu u karantin. Snimak je navodno nastao u gradu Nantong u istočnoj Kini.

Karantin u Kini (INFO)
Izvor: YouTube/Silas Rizu

Broj smrtnih slučajeva od posledica novog koronavirusa u kineskoj provinciji Hubei naglo se povećao za 242, ali je naglo porastao i broj zaraženih - za 14.840.

Tagovi