Svijet

Jezivo: Tinejdžer koji je gurnuo dečaka sa 10. sprata najavio to ranije

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Tinejdžer Džonti Brejveri koji je gurnuo šestogodišnjeg dečaka sa 10. sprata galerije Tejt Modern u Londonu govorio je o planovima da nekoga gurne sa visoke zgrade otprilike godinu dana ranije.

London most
Izvor: Guliver/Getty images/iStock/TomasSereda

Na snimku koji su došli u posed svetski mediji vidi se Brejveri (18) kako govori svojim negovateljima o planu da ubije nekoga i ide u zatvor.

Nadležni iz službe za pružanje pomoći osobama sa smetnjama u razvoju Spenser & Arlington, rekli su da "nemaju saznanja ili evidenciju o tim planovima".

U vreme napada Brejveri, koji ima autizam, bio je pod starateljstvom nadležne ustanove i pružana mu je svakodnevna nega.

U jesen 2018. godine radnik koji je želeo da ostane anoniman snimio je Brejverija kako razgovara s njim i drugim negovateljem o svom planu da počini ubistvo.

"U narednih nekoliko meseci imam u glavi moram nekoga da ubijem", rekao je Brejveri na snimku, a preneli svetski mediji.

Svojim negovateljima takođe govori da želi da ode u centralni London i poseti neku visoku znamenitost i nekoga gurne odatle.

"To može biti bilo šta, sve dok je visoko, da možemo da odemo gore gore i posetimo to mesto, a zatim da nekoga gurnemo odatle i znamo da će umreti od pada sa sto metara", rekoa je Brejveri na snimku.

Brejveri je priznao pokušaj ubistva i trebalo bi da mu bude izrečena ovog meseca.

Žrtva, francuski turista, pretrpeo je teške povrede koje će mu uticati na kvalitet života, uključujući krvarenje u mozgu, tokom napada prošlog avgusta.

U januaru je njegova porodica saopštila da uvek ne može da stoji, ali da sada može da otvori levu ruku.