Svijet

RAMPA NA DALEKOM ISTOKU: Rusija zbog virusa zatvorila granicu sa Kinom

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Premijer Rusija Mihail Mišustin potpisao je danas instrukciju o zatvaranju granice sa Kinom na Dalekom istoku, kako bi bilo sprečeno širenje koronavirusa.

Koronavirus
Izvor: Tanjug/Xiao Yijiu/Xinhua via AP


"Odgovarajuća instrukcija danas je potpisana, a rad na sprovođenju te mere je već u toku", rekao je Mišustin na konferenciji za novinare.

On je naveo da će zainteresovani biti na vreme informisani o merama zatvaranja granice na Dalekom istoku, ali i o drugim koracima koje je vlada preduzela kako bi sprečila širenje koronavirusa, prenosi TAS S.

Ruski mediji javili su ranije danas da je ta zemlja zbog koronavirusa zatvorila granicu sa Kinom u pet regiona na Dalekom istoku.

Obustavljena je kopnena komunikacija između dve zemlje, a na granici je uspostavljen karantin.

"Rusija je od danas zatvorila pešačke i putne veze sa Kinom u pet regiona na Dalekom istoku: Amurskoj regiji, Jevrejskoj autonomnoj oblasti, Habarovsku, Primorskom i Transbajkalskoj teritoriji", saopštila je na brifingu u Moskvi potpredsednica vlade Tatjana Golikova.

Dodala je da su uvedena i ograničenja za železničcki saobraćaj.

Prema njenim rečima, Vlada će zasebno odlučivati o vazdušnom saobraćaju.

Univerzitetima je preporučeno da produže raspust za studente iz Kine.

U naredna dva dana vlada će doneti odluku o karantinskim merama na granici.

Ograničenje u komunikaciji između dve zemlje planirano je do 4. februara.

Od koronavirusa virusa koji već dve nedelje seje smrt ali i strah među ljudima širom sveta, do sada je umrlo 170 osoba, a obolelo je oko 7.000 ljudi.

Tagovi