Svijet

Išao po vodu, zaspao pa ga POJELE SVINJE?

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Iako se nagađa da je doživeo srčani udar, farmerovi susedi kažu da je imao problema s alkoholom pa da je moguće da se zapio i zaspao dok je išao do bunara po vodu. A svinje su ga onda pojele.

Izvor: beingbonny/iStockphoto

Gospodin Krištof, kako ga lokalni mediji zovu, bio je farmer u selu Osieku u jugozapadnoj Poljskoj.

Nedavno je otišao do bunara po vodu a zatim se onesvestio.

Veruje se da je doživeo srčani udar. Njegove ostatke - kosti i delove lobanje, pronašao je više dana kasnije jeda od njegovih suseda, prenosi Dejli mejl.

"Telo muškarca pronašao je sused. Poslednji put su ga videli kada je za Novu godinu išao po vodu do bunara, a tamo su i pronašli telo. Izgleda da su ga svinje pojele", navode iz tužilašstva.

Iako se veruje da je nesrećni čovek doživeo srčani udar, njegovi susedi kažu da je ima problema sa alkoholom pa je moguće da je zaspao dok je išao po vodu.

"Zaboravio je da nahrani svinje i zaspao je pored njih", rekla je komšinica.

Farmer je inače gajio mađarske svinje - mangalice -  poznate po gustoj dlaci, sličnoj ovčijoj.

"Te svinje su ogromne, trče po celoj farmi... Ne bi me čudilo da su ga pojele", rekao je drugi sused i dodao da se tih svinja toliko boji da im ne prilazi.

Zbog toga, tužilaštvo i lokalni veterinari razmatraju da li da uspavaju svinje ili ne.

Katarina Trocek iz azila za svinje Črumkovo kaže, međutim, da svinje nikako nisu mogle da pojedu svog vlasnika.

"Svaki dan imamo kontakt sa svinjama. Dolaze nam sa svih strana. Neke su izgladnele i nalazimo ih zajedno s uginulim svinjama. Nikada ih nisu pojele, bez obzira na to koliko su gladne", objasnila je ona.

Istraga se nastavlja.

Tagovi